Utsläppt till resten av livet

Det är en konstig känsla det här med att vara nyutexaminerad. Sommaren är än så länge väldigt lik de senaste somrarna, om än lite mindre sol och lite mer sommarjobb och romantik. Att dessutom jobba med ett helt drös av esteter gör att man fortfarande befinner sig i den estetiska feelingen. Iförsig: En gång estet - alltid estet. Men ju längre tiden går, ju mer vi sprider oss i världen och ju mindre vi umgås allesammans, desto längre bort från gymnasietiden kommer vi. Och när alla vi gått i skolan med tagit studenten och när syrran tagit studenten om tre år har den direkta kopplingen till Carlforsskas estetiska program försvunnit completely.

Det var ofattbart att ta studenten. Men det är gjort nu och nästa steg är att på ett äkta benmärgsdjupt sätt fatta att det verkligen är över. Att man faktiskt inte kommer tillbaka i höst, att sommarlivsstilen för min del kommer fortsätta i princip likadant när hösten kommer. Med diverse jobb och ledig tid. Att kompisträffar måste ordnas på eget initiativ. Att man kanske kan resa iväg lite mer fritt.

Det mest surrealistiska är att många vänner kommer lämna Västerås. När hösten kommer sprider de sig till diverse utbildningar över landet och det kommer bli kanske ibland omöjligt att träffa dem på långa tidsperioder. Vissa har redan tagit det steget. Det känns så konstigt.

Life as we know it this moment

Såna här stora livshändelser liksom medför att skrivandet stannar. Det var så stort att inga ord kan beskriva det. Man lämnas stum, orklös och utan muskler i fingrarna för den ansträngningen. Och vips har elva fler dokumentationsvärda dagar passerat och den onda cirkeln bara trycker på. Obra!

Det slog mig plötsligt att sommaren är i full gång! För mig kommer livet te sig ganska likartat i höst när ingen skola eller adressändring väntar, men det gäller inte för alla. Vänner lämnar, söker kunskap och erfarenhet på annat håll, följer sina drömmar i andra städer och med andra människor. Kära kära vänner skiljs åt. 
Sommaren har knappt börjat och snart är den slut. Slutet börjar redan om mindre än två månader. Enorm och solslukande insikt. Jag tror jag ska gråta lite ikväll.

Några fina från studentdagen.

morgondagen är en dröm

Jag kan inte prata, inte tänka, inte känna, inte sova, inte andas.
Imorgon är det kanske den största dagen i livet. Livet som vi känner till det.

IMORGON TAR VI STUDENTEN











I'm sexy and I know it

Nu är det inte långt kvar. Tvärtom är det galet nära.
Mina dagar är fyllda till bredden och stuvade med skolslut, jobb, mys, fest, peppning och allt annat de kan vara fyllda med såhär 6 dagar innan studenten.
Det händer så mycket att min skrivarhand inte riktigt hinner med att notera alla upplevelser, intryck och känslor. Man skulle ha en noteringsmaskin i hjärnan som sparar allt exakt som det kändes och upplevdes och exakt som man skulle vilja formulera det sen. Perhaps perhaps.

However, i onsdags hade vi utklädnadsshow!

ES09Astronauter  ES09Björn Ranelid  ES09Cigaretter

Vår fina fina familj!

RSS 2.0